parkeren | Yellowbrick

Yellowbrick is al een bekende naam in Nederland. Ooit kreeg een Nederlandse familie het idee om parkeergeld wat verschuldigd was te betalen via een App op je mobiel. En dat is gelukt. Sinds 2006 is het mogelijk om via de mobiel je parkeergeld te betalen. Het aantal steden waar dat op dit moment mogelijk is groeit gestadig, nu al meer dan 140 steden! 

Zowel zakelijke als particulieren klanten bricken er op los. Dit kan bv op Shiphol, op straat, bij Q park garages en Q park P+R terreinen. 

Wat ook leuk te vertellen is dat Yellowbrick ook te gebruiken is in Belgie. 

Waar werkt Yellobrick mee samen:

Travelcard, FBTO, ANWB, Hertz, ICS en Shell.

 

Maar hoe werkt nu eigenlijk Yellobrick:

Als je bv in Rotterdam wilt parkeren en je wilt niet eerst 500 meter lopen zoeken naar een parkeermeter dan denk ik dat Yellobrick iets voor jou is. Nu is het mogelijk om gewoon via je mobiel je parkeergeld te betalen. Je start en stopt de tijd via je mobiel. Als je vergeet uit te loggen ziet het systeem dat en krijg je een email dit alsnog te doen, op die manier betaal je nooit teveel, alleen wat je echt verbruikt hebt. 

Er zijn drie manieren om contact te krijgen met Yellobrick: internet, bellen met het 088 telefoonnummer en met de app. Achteraf krijg je dan een digitale factuur.

Yellowbrick - Voorkom dure parkeerboetes.

parkeren

Hieronder staan een paar veelgestelde vragen over het mobiel parkeren.

Hoe moet ik starten met bricken?

 

Allereerst dient u zich te registreren op de website van Yellowbrick. Bij dat registreren moet u uw 06 nummer en kenteken invullen. Na deze handeling kunt u binnen een dag gebruik maken van het systeem, d.m.v. telefonisch bricken met het 088 nummer. Met de app is het ook mogelijk, daar moet u inloggen met uw klantnummer en dan het wachtwoord invoeren. Daarna is het mogelijk via de app te bricken. Wilt u bricken bij Q-park, moet u wel eerst de zwarte P+ pas activeren. Het telefonisch bricken is ook in de test zone te controleren of alles juist werkt.

Hoe moet de P+ pas gekoppeld en geactiveerd worden?

 

Om de zwarte kaart (de zogenaamde P+ pas) te kunnen gebruiken moet je op mijn Yellowbrick de activeer knop gebruiken. Deze knop kunt u vinden onder Kaart/Gebruiker ---> P+ pas.

Zie hieronder de instructie video: