webhosting | One.com

Een van de meest innovatieve webhosting dienstverleners is het bedrijf One.com. Dit webhosting dienstverlener bedrijf werd in Denemarken in het jaar 2002 opgericht. Heden ten dagen is dit bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste toonaangevende onderneming die in Europa bestaat op het gebied van webhosting. Momenteel heeft One.com ruim 700000 klanten die gevestigd zijn in 149 landen. 

Wat kenmerkend is van One.com is de lage prijs

webhosting

Wat is webhosting?

 

Webhosting is een dienst die een bedrijf of particulier aan kan bieden voor het opslaan van digitaal materiaal zoals tekst, afbeeldingen of andere zaken die men toegankelijk wil hebben op het internet. Om de snelheid en veiligheid te garanderen wordt dan meestal gekozen voor een hosting bedrijf.  

Webhosting is in principe een verzamelnaam voor verschillende soorten:

 

Webhosting die gratis is:

 

Dit soort webhosting heeft veel beperkingen, wat vaak niet mogelijk is, is het draaien van PHP (PHP zijn scrips), ook is het niet mogelijk een volledige eigen domein naam te hebben. Behalve als men er voor betaalt, maar dan is het niet gratis meer natuurlijk! Wat ook meestal beperkt is, is de bandbreedte en de schijfruimte. Wat ook praktisch het geval is dat de provider er reclame aan toevoegt op elke pagina.  

Shared hosting:

 

Dit is een vorm waarbij meerdere website`s (waarbij het aantal verschillend kan zijn) op de zelfde server geplaatst worden. Het grote probleem is namelijk dat de ene website de andere website kan vertragen en het is mogelijk dat website`s crashen vanwege een website die meedraait op de zelfde server. Dit gebeurd namelijk als een enorme webwinkel meedraait op de server. De share grijpt dan meestal wel in met een advies de betreffende webwinkel te verplaatsen naar een VPS die alleen voor hun draait, maar dan is het crashen dan meestal al een paar keer gebeurd. 

Reseller hosting:

 

Dit soort hosting is in het leven geroepen  voor die mensen die zelf een webhost willen runnen. Deze hosting heeft een hoge bandbreedte en een hoge schijfruimte. Deze voorzieningen worden dan verdeeld over alle site`s die daar dan op staat. Het is een beetje te vergelijken met shared hosting maar hier wordt meer vrijheid geboden en de gebruiker is vrij om het geheel te verkopen. 

(VPS) hosting, dat is Virtual Private Server:

 

Dit is een webhosting soort waarmee 1 fysieke server vele andere verschillende servers huisvesten. De klant heeft dan root en beheerdersrechten waarmee je de server kan configureren. En ook is het mogelijk rechten toe te kennen aan een gebruiker. Wanneer een server crasht, heeft dat geen gevolgen voor de andere klanten. De bandbreedte en processorcapaciteit die naar de harde schijf voeren worden wel gedeeld door de verschillende klanten.

Dedicated webhosting:

 

Met deze soort krijgt de klant een server die dan werkelijk van hem of van haar is. Het enigste waar aan gehouden moet worden is de harde schijfruimte en datalimiet. 

Managed hosting:

 

De klant heeft wel een server die van hemzelf is, maar geeft het onderhoud en beheer uit handen. 

Co-located hosting:

 

Bij deze vorm van webhosting kan de klant in de ruimte van de colocatieprovider een eigen server plaatsen. Het is dan wel vereist voor het plaatsen van een 19 rack mountable server. Deze moeten dan wel 1, 2 of 4 units zijn. U is1,73 inch hoog en dat is weer gelijk aan vier,vier centimeter. Waar de klant ook rekening mee moet houden is aan de datalimiet. De harde schijven kunnen naar believen worden aangepast. Klein of groot. 

Cloud webhosting:

 

Dit is een nieuwe vorm van webhosting. Dit zijn aan elkaar gekoppelde servers. Op die manier zijn een grote schaalbaarheid ontstaan. De voordelen zijn hogere snelheid en de betrouwbaarheid is groter.

Technische uitleg servers:

 

Bij de meeste servers die bij de verschillende providers draaien, draaien met het besturing systeem Linux. Ze gebruiken een  Apache webserver, de scripttaal is PHP, ze gebruiken een MySQL database, deze combinatie wordt ook wel de Lamp genoemd. Wat deze combinatie zo populair maakt is dat de combinatie geen kosten met zich meebrengt, we bedoelen dan geen licentiekosten. Er zijn webserver toepassingen zoals ASP of te wel ASP.NET ( Active Server Pages) samen met de koppeling naar de database  Microsoft Access, die zijn dan weer meer geschikt voor een  Microsoft Windows server. Maar met deze combinatie moet wel  licentiekosten worden betaald. Maar op dit moment is het mogelijk ook op de Linux server een ASP te laten draaien. Om de klant de volledige gehoste website te laten runnen en te kunnen beheren, is er de mogelijkheid de beheersoftware (zoals  Plesk,  cPanel en direct admin) die daarvoor speciaal ontwikkelt is te kunnen gebruiken.

Uitleg trefwoorden betreffende webhosting:
Website:

Website`s zijn een verzameling webpagina`s die samenhangend op het internet staan. Dit kan zowel tekst zijn, maar ook kunnen het afbeeldingen zijn of video`s. Deze groep webpagina`s worden dan als groep gehost. Dit hosten is een andere naam voor herbergen. Staan de webpagina`s online dan is het meestal mogelijk deze op te roepen via het internet. De naam web verwijst naar het wereldwijde net. Het Engelse woord site betekent: plek. Het Engelse woord site is in Nederland compleet ingeburgerd. Er zijn ook Nederlandse woorden voor zoals webstek en weblocatie, maar in principe worden deze woorden maar zelden gebruikt.

Webpagina:

Als op het wereldwijde web een pagina staat noemen wij dat een webpagina. Deze pagina`s bestaan uit een  XHTML of  HTML code. Deze code is ontwikkeld zodat je er met een webbrowser naar kan kijken.  De broncode wordt door de browser omgezet in een leesbare pagina. Door middel van de hypertekst links die in de HTML code staan, is het eenvoudig gemaakt om van de ene pagina naar de andere pagina te navigeren. Dit wordt dan surfen genoemd. 

Webserver:

In principe is een webserver een programma dat verzoeken ontvangt via een HTTP netwerk, die verzoeken worden uitgevoerd zodat de cliënt de documenten krijgt waar hij om vraagt. 

Totum pro parte : In normaal Nederlands uitgelegd betekent dat "de betreffende software die door de gehele computer wordt uitgevoerd". Dus het geheel is dan de webserver.

Het Engelse woord server betekent dienstverlener. En wat is die dienst? dat is nu weer het aanleveren van documenten aan de webbrowsers. Voor de verzoeken die de webserver krijgt is het niet noodzakelijk dat het via het fysieke netwerk gaat, maar het kan ook plaatsvinden binnen de zelfde computer.

De documenten die geleverd worden bestaan meestal uit verschillende bronnen. Het kan de uitvoer zijn van andere computers, of iets van zijn eigen opslag, of een database van een andere computer zijn, is dat het geval communiceren de computers door middel van  CGI.

De meeste webservers gebruiken Nginx, IIS of Apache.

Internet:

Het internet is de benaming van alle computernetwerken bij elkaar, (zie ook extranet en intranet). Een computer netwerk is meestal binnen een gebouw of organisatie. Wanneer deze beperking wordt opgeheven spreken we over internet. Maar om dit systeem goed te laten werken zijn er afspraken over nodig. Dit noemen we de protocollen. Wat praktisch internationaal gebruikt wordt is het IP het zogenaamde internet protocol. Vanwege dit protocol is het mogelijk dat de computernetwerken kunnen communiceren.

De benaming internet is de benaming van een enorm groot wereldwijd omspannend netwerk van de diversen computer netwerken die openbaar zijn. De afspraken daarover zijn beschreven in de    Requests for Comments en die worden weer beheerd door  Internet Engineering Task Force. In het begin was het internet ARPANET, van oorsprong een militair netwerk (Verenigde Staten) dat in 1969 is gestart. Iets later is dit netwerk geschikt gemaakt voor Amerikaanse universiteiten. Vandaag  de dag is internet een algemeen gebeuren geworden, een massa medium. Men zegt dat het succes ervan is te wijten dat het internet van niemand is! Maar de onderdelen op zich wel van iemand zijn. Internet is een dienst, maar ook is er Usenet, IP-telefonie, FTP en  e-mail.